LINE-UP 2017

Hoofdpodium

Poster zond sponsors

LINE-UP 2017

Lees onder de affiche nog meer over elke artiest en bekijk telkens zeker ook de filmpjes! Tot zaterdag!

DISCO COLORO: 12u15 – 13u20

Graag stellen we aan onze jongste feestneuzen DISCO COLORO voor!
Stap samen met Charlotje, Joke en Lore in een knotsgekke en kleurrijke fantasiewereld!
Warm alvast je stem op en schud je hele lichaam los. Want geloof ons: je zingt en danst meteen mee!
Tot aan de andere kant van de regenboog!

DISCO COLORO is een initiatief van Cirqueat vzw met dank aan Joke Claessens en Charlotte Wellens en Lore voor de enthousiaste uitvoering.

MERMAID: 13u50 – 14u30

Mysterieus, dromerig en overgoten met glitters. Zo beschrijft Mermaid zichzelf. Een band met straffe frontvrouw uit Loppem, Lotte Lauwers. Ze verzorgt de zang en het geheel doet af en toe denken aan Everything But The Girl, Intergalactic Lovers, Fleetwood Mac en andere straffe vrouwen uit de muziekwereld. De zang gaat samen met subtiele maar extreem catchy melodieën. Gepaard met vijf muzikanten neemt ze je mee op een muzikale reis langsheen hoge bergen en diepe dalen, en doet je de wereld voor even vergeten. Een indie band die uit de jaren ´70 naar het heden geflitst lijkt te zijn, maar denk zeker ook classic rock en blues.

Hof de Bist zal voor even veranderen in een sprookjesbos. Overal zullen wezens uit een sprookjeswereld verschijnen, dus ja ook zeemeerminnen. Wij zijn er alvast zeker van!

SUBWAY CITY: 15u10 – 15u55

Subway City komt op ons hoofdpodium een heuse thuismatch spelen. Deze vierkoppige band bestaat uit gemotiveerde muzikanten, allen uit het Antwerpse en ja, zelfs uit Ekeren.

Je kan ze ook wel kennen van onze Cirque@Traxie in 2016. Daar grepen zij net naast een plekje op ons hoofdpodium maar hun muziek bleef in onze oren zitten.

Hun motto is dat songs moeten blijven hangen, om nog maar te zwijgen van de emoties die ze bij het publiek willen opwekken. Voor minder komen deze heren niet buiten. Denk dus aan zeer rijke, goed ontwikkelde songs. En hiervoor werd de band ook opgemerkt: Slechts in 2015 opgericht en dadelijk een plek veroverd op de mainstage van onze collega´s van Linkerwoofer. Dat mogen ze bij ons ook eens komen bewijzen.

In 2016 kwam Subway City op de proppen met hun eerste EP ‘Watcha Wanna Do’. Deze kan je beluisteren via Vi.be, Spotify,… Songs als ´Blackwood Country´ doen denken aan U2 met een jeansbroek aan. Hun inspiratie halen ze bij bands als The Beatles, Slash, John Mayer,… Geen kleine jongens dus. Kom luisteren naar hun muziek die gaat van Britpop tot Bluesrock.

AIRPLANE: 16u35 – 17u20

Zijn jullie klaar voor tien losgeslagen wacko´s uit Brussel? Wij hebben er althans niet twee keer over moeten nadenken. Ben, François, Arthur, Diederik, Michael, Roel, Werner, Heikki en Dirk leerden elkaar door hun muziek voor liefde kennen in en rond Brussel. Een hoop instrumenten dus en vooral nog veel meer fun! Deze bende beluistert allerlei soorten genres en maken dan ook muziek die zich als een straaljager door verschillende muziekstijlen jaagt. Bekende namen (en de betere ska-groepen) zoals Babylon Circus, Ska-P, Mau Chao en veel meer dienen wel eens als inspiratiebron. Zoals elk jaar voorzien we dus weer 45 minuten vol gekheid op een stokje, dansen en plezier. Deze heren braken ook al het podium af op Mano Mundo en komen ons dit jaar in Ekeren vergezellen.

Frans, Nederlands of Engels? Hop, hop, hop, hop, hop klinkt in elke taal hetzelfde!

DVKES: 18u05 – 18u55

De eerste van de twee artiesten op onze affiche waarvan de naam begint met DV. DVKES is een kwartet uit het Antwerpse, chauvinisten dat we zijn. Voorheen ging de band door het leven als The Dukes, maar ondertussen kennen we ze al enkele jaren als DVKES. Onder deze bezetting haalde ze met hun catchy ietwat Britpop aandoende songs de finale van FrappantPOP. en dat ging ook niet onopgemerkt voorbij: Niemand minder dan Luuk Cox (Shameboy) liet weten dat hij wel in de producerstoel wou plaatsnemen. Een halfjaar later stonden ze in de halve finale van Humo’s Rock Rally. Het viertal reisde heel België al rond en deed concertzalen als de Ancienne Belgique, Trix, Vooruit aan en zijn hiermee dus niet aan hun proefstuk toe. De nummers hebben een lekker tempo en trachten telkens het evenwicht te bewaren tussen meefluitbare indiepop en psychedelesiche krautrock. Op 24 februari losten ze nog een clip voor ‘Untie your hands’ dat we zeker te horen zullen krijgen in Hof de Bist. Check ze uit, leer de songs van het album ‘Push Through’ vanbuiten en kom ze mee brullen aan de mainstage. Afspraak 18u vooraan! Wij zien jullie daar.

DE MENS: 19u40 – 20u55

Hoeven we deze belgische topgroep eigenlijk nog voor te stellen? ‘Dit is mijn huis’,’Irene’,’Jeroen Brouwers (schrijft een boek)’ staan al enkele jaren in het collectieve geheugen gegrift. De band die in 1992 ontstond brak met deze nummers dadelijk door. En iedereen kent toch wel de stem die onlosmakelijk verbonden is met De Mens: Frank Vander linden. Hij begon de groep samen met bassist Michel De Coster en drummer Frankie Saenen. Met ruim 10 albums en vele hitnoteringen zal De Mens ongetwijfeld menige stembanden aan het werk zetten.Nieuwe drummer Dirk Jans en toetsenist David Poltrock vervoegden de band en De Mens is dan ook terug van nooit echt weggeweest. Met in 2015 hun “allerbeste plaat na 23 jaar carrière” (De Morgen) en overal enthousiast onthaalde concerten. Daarenboven verwachten we in 2017 nog meer sterk nieuw werk en energieke optredens zoals natuurlijk ook dat in Ekeren. Het album Nooit genoeg kwam uit in 2014 en stond voor 25 weken in de Ultratop.

Wij zullen nooit genoeg hebben van het optreden van De Mens op Cirque @Taque, daarom voor jullie een extra lang optreden!

DVTCH NORRIS: 21u40 – 22u40

Misschien zag je deze nationaal bekende rapper wel eens op zijn skateboard door Ekeren razen want ja, DVTCH NORRIS groeide wel degelijk op in Ekeren. En sinds kort gaat het hard voor deze jongeman, zeer hard. DVTCH NORRIS, die in het echte leven Fahad Seriki heet, is al een tijd rapper en kwam zo in 2013 in contact met Coely, die we ook wel kennen uit het Urban/Hip-hop milieu in Vlaanderen. Fahad stond vele malen als support op het podium tijdens optredens van Coely, maar eigen werk was nooit veraf. Op het podium staan gaf hem wel een waanzinnige hoeveelheid ervaring die nu enkel zijn vruchten lijkt af te werpen. DVTCH NORRIS werd bekroond met ‘Best MC’ op de Red Bull Elektropedia Awards. Nu lost hij mondjesmaat songs die het dadelijk tot hits schoppen, ‘Seeking Closure’, ‘Caught Up’ of ‘Don’t Care’ samen met Coely. En met LTGL als producer kunnen we alleen maar meer verwachten van dit talent.

Kom mee bouncen, springen, spitten, skanken… whatever: Kom mee feesten op deze thuismatch die ongetwijfeld heel speciaal wordt, zowel voor ons als voor DVTCH NORRIS zelf. Peace!

THE WHATEVERS: 23u10 – 01u00

Rond het jaar 2010 ontstond het collectief ‘The Whatevers’ uit Kim (helft van dj duo Ed & Kim) en Dim (dit is geen grap). Ze zijn een van die dj duo´s die erin slagen op een onorthodoxe manier hedendaagse hits met classics te vermengen tot een knallend geheel. En dat doen ze dus al 7 jaar aan een stuk. Deze heren mochten in het verleden al de grote podia van Rock Werchter, Laundry Day, Pukkelpop en jawel ook Tomorrowland bestijgen.

Toch zijn ze eerder bekend van hun eigen partyconcept ‘Whatever!’ dat het op de Red Bull Elektropedia Awards in 2013 tot ‘Best Party’ schopte. In Antwerpen kan je ze ook kennen van de beruchte ‘Hush Hush’ feestjes. Ook Studio Brussel is fan. En dat kunnen we enkele beamen.

Zij sluiten het hoofdpodium af voor deze editie en dat vindt niemand leuk maar ‘Whatever’, volgend jaar is het 20 jaar CIRQUE@TAQUE, porseleinen jubileum babies!
DistrictEkeren
StadAntwerpen
Schermafbeelding 2015-07-20 om 14.12.42
Schermafbeelding 2015-07-20 om 14.09.47
kdg
palmhop
WinForLife_Voorkeur1_kleur
MorisDakwerk
cm
logo_anac_carwash
indaver
Schermafbeelding 2015-07-30 om 11.28.02
13410610_10209652198887855_608756372_o
Sinjoor
Palm
Hens
logo hetkrantenkopje
Schermafbeelding 2015-08-06 om 12.38.02
LIKES OP FACEBOOK!
BEZOEKERS VORIG JAAR.
AANTAL VERKOCHTE VATEN VORIG JAAR, EEN NIEUW RECORD!
VRIJWILLIGERS DIE MEEHIELPEN