top of page
FLOR.jpeg

FLOR

MAIN STAGE - 18u45

Een avondje met de vrienden of me-time? Een weekend Rock Werchter of toch liever op reis naar Spanje? Een succesvolle carrière of het warme gezinsleven? Een eeuwige tweestrijd domineert de jeugd van tegenwoordig. Al dansend zingt Flor over deze dilemma’s en nodigt hij jongeren uit om dit los te laten. Een generatie vol kopzorgen moet beseffen dat jong zijn leuk moet blijven.

Flor groeide op in een muzikale familie, beide ouders studeerde aan het Conservatorium Van Antwerpen en zelf speelde hij van jongs af aan klassieke viool. Zijn passie voor popmuziek kwam pas later. Aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) experimenteerde Flor met Vlaamse teksten om uiteindelijk met twee vrienden zijn muziek uit te werken. Tot op vandaag produceren Rens Koppe en Lucas Sim nog steeds voor hem.

 

Inspiratie doet hij op bij verschillende Belgische en Nederlandse artiesten zoals Stromae, Froukje, Angèle, Metejoor, Bente, … Echter zet Flor iets vernieuwends neer door in tussentaal te zingen. Persoonlijk vindt hij dit eerlijker klinken en dit in combinatie met zijn opgewekte producties creëert hij iets wat nog niet bestaat in België.

bottom of page