top of page

CIRQUE@TRAXIE 2021

Volledig coronaproof Ekeren ontdekken op de fiets dankzij onze drie zorgvuldig uitgestippelde fietstochten. Klein toertje met het gezin of uitgebreid gaan duwen met de vrienden, aan jou de keuze!

WAT

is Cirque@Traxie?

Tijdens Cirque@Traxie combineren we alles waar Cirque@Taque om draait in één evenement. Verken Ekeren en de ruime omgeving tijdens een van de drie door ons uitgestippelde fietstochten.

De fietstochten starten allen in ons vertrouwde park Hof de Bist in Ekeren. Je kan kiezen voor een gemoedelijke tocht door Ekeren van 20 km, een rit van 55 km of, voor de echte Flandriens, een stevige trip van 120 km. Ontdek de routes hieronder!

Bereid jezelf optimaal voor op Cirque@Traxie met de wielertenues van Cirque@Trappe!

ZATERDAG

17 APRIL

Park Hof de Bist

DE RONDE VAN EKEREN

15 + 9 km

1 u 15

Volg de pijlen door Ekeren en ontdek ons prachtige polderdorp vanop de fiets. Enkele infopanelen voorzien je onderweg van tekst en uitleg, terwijl de route langs onverharde gravelstroken en de prachtigste speeltuinen kronkelt. Entertainment onderweg voor jong, jonger en oud! De route zelf is slechts 15 km lang maar voor de liefhebbers is er een extra lus die je via de verlaten Ekerse dijk in de richting van de verdwenen polderdorpen leidt en weer  terug.

DE EKERSE PIJL

55 km

2 u 30

Deze pittige fietstocht leidt je door de Brasschaatse bossen en de velden van de Noorderkempen in de richting van Kalmthout, waar ze via de heide en vervolgens langs de Antwerpse polders terugkeert naar het schone Ekeren. De route volgt het netwerk van fietsknooppunten zodat je eenvoudig de weg vindt. Des te meer tijd heb je om te genieten onderweg. Zin in wat naar competitie? Houd dan zeker je ogen open verbeter de toptijden van jullie voorgangers op de cirqueat-segmenten.

DWARS DOOR DE NOORDERKEMPEN

120 km

5 u

Deze uitdagende fietstocht is er eentje voor de ervaren trapper. De route leidt eveneens via de Noorderkempen, de Brabantse wal en de Antwerpse polders. Al gaat deze groter, verder en zwaarder. Enkele goed berijdbare maar wel onverharde stroken maken het er alleen maar pittiger op. De gpx-data zal vooraf ter beschikking worden gesteld, maar je kan ook gewoon de fietsknooppunten volgen. Let goed op tijdens het duwen, want ook op deze route liggen enkele cirqueat-segmenten!

bottom of page